2013. nov 25.

4 dolog a sikerhez

írta: BenBacso
4 dolog a sikerhez

Sikeres emberektől tanulni, ez sokunk álma. Olvasunk életrajzokat, beszélgetünk velük és próbáljuk megfejteni, mi a titok. Négy olyan dolgot osztok meg most, ami megkülönbözteti a sikeres embereket:
successful man-saidaonline.jpg

1, Az élet maraton, nem sprint
A sikeres emberek úgy gondolkodnak az életről, mint egy maratonról. Kitartást igényel, vannak benne buktatók és olyan pillanatok, amikor szeretnénk feladni, de tudják, hogy pont az ilyen szakaszokban kell még inkább kitartani. 

2, A sikeres emberek megteszik, amit mások nem
Azt hiszem, az emberek a kényelemre törekszenek. Az igazán sikeres emberek hajlandóak kilépni a komfort zónájukból és megtenni azt amit mások nem. Képesek korábban kelni, később feküdni, fegyelmezni magukat. Csak egy példát írok: sokat olvasunk (főleg rövid szövegeket), de az olvasottaknak kb. 90%-át sohasem használjuk! Azok akik többet szeretnének, odafigyelnek a megvalósításra!

3, A sikeres emberek látják a célt
Az első kérdés nem az, hogy mit, hanem hogy miért? Miért kelsz fel korábban? Miért dolgozol keményebben? Mi a célod? Ha ez megvan, akkor a hullámvölgyekben ennek a célnak a felidézése fog segíteni, hogy ne add fel!

4, A sikeres emberek szeretik a többi embert
Azt hinnénk, hogy azok akik sikeresek lettek azok maguknak valók és csak élvezik a sikert. Biztos, hogy vannak ilyen emberek is! Azonban, a többség szereti az embertársait. A sikeres emberek tudják, hogy úgy tudnak igazán sikeresek lenni, ha segítenek másokon!

 

ez a bejegyzésem megjelent a eletcel.eu oldalon

Szólj hozzá