2011. nov 27.

Online gyülekezet

írta: debreceniifivezető
Online gyülekezet

A napokban egy érdekes statisztikai kimutatásra lettem figyelmes. A hazai magyar vállalatok webes jelenlétéről jelent meg egy cikk (http://www.vg.hu/vallalatok/infokommunikacio/hihetetlen-adat-a-hazai-cegek-netes-jelenleterol-363162). Rögtön eszembe jutott, hogy a gyülekezetek mennyire fordítanak figyelmet a webes jelenlétre. 

Sokan úgy gondolják, nem olyan fontos, hogy egy jó honlap mutassa be a gyülekezetet. Személyes tapasztalatom és világunk egyik érdekes trendje, hogy honlap nélkül láthatatlan vagy. A gyülekezet pedig arra van elhívva, hogy világítson. Egy jó honlap komoly segítség a misszióban.

Egy gyülekezetben, ahol teológus voltam, egy fiatal úgy talált el a gyülekezetbe, hogy több honlapot megnézett és a neten keresett gyülekezetet, amikor is rátalált arra a gyülekezetre, ahol ma már nagyon aktív tag. 

A gyülekezet (akár mekkora, akár milyen a korösszetétel) nem engedheti meg magának, hogy offline legyen egy olyan világban, ahol minden második ember online. 

Komoly segítséget jelenthet az Életcél Fiataloknak Alapítvány új kezdeményezése, amely szeretne abban segíteni, hogy minden gyülekezet színvonalas, megbízható és könnyen kezelhető honlaphoz jusson. Egy ilyen program keretében újult meg a debreceniifi.hu (http://www.debreceniifi.hu/#!/Főoldal).

Szólj hozzá