2016. dec 12.

Te hogy készülsz az ünnepekre?

írta: BenBacso
Te hogy készülsz az ünnepekre?

Toltunk már boldogan a bevásárlóközpontban boldogan a kocsit? Vásároltunk, örültünk, készültünk. Néztük a bevásarló listát, kerestük a dolgokat. Egészen egyszerűen jó kedvünk volt. Egyszer megláttunk valakit, akire valami miatt neheztelünk. Megláttuk, hogy ő is jól érzi magát. Mi történik ilyenkor? A neheztelés felerősödik! "Mi az hogy itt rontja a levegőt." "Mi az, hogy itt örömködik?" Ilyen és hasonló gondolatok juthatnak eszünkbe. Egyszer csak azt vesszük észre, hogy oda lesz az örömünk. Az egyre nehezebb szívünkben elsikkad az örömünk! Így akarsz készülni a következő évre? Így akarsz készülni az ünnepre?

1795_fec2743f.jpg

 Ve­led van Is­te­ned, az Úr, ő erős, és meg­se­gít. Bol­do­gan örül ne­ked, meg­újít sze­re­te­té­vel, uj­jong­va örül ne­ked. Zof.3,17

Nekem van egy hatalmas harcom magamban. Nehezen viselem ha cserben hagynak. Az idei év legnagyobb megértése, hogy kevesen vannak aki velünk maradnak végig vagy mi velük. Vannak emberek akiket elvesztünk az úton! Kiszállnak. Cserben hagynak. Nekem ez nehéz! Vágyunk arra, hogy szeressenek emberek. Kicsit úgy élem meg, amikor emberek cserben hagynak, hogy Isten kevésbé szeret, mert ezt megengedi. (Ez természetesen nem így van. Erről beszél a Biblia.) Az ifjúsági munkában pedig ez az érzés elhatalmasodhat. Amikor év végéhez érkezel, hagyd, hogy Isten megújítson a szeretetében. Sok ifjúsági vezetővel szolgáltam már együtt. Voltak olyan ifivezetők mellettem, akik időközben természetesen letették a szolgálatot, ekkor mindig egy új generáció lépett be. Tanuld meg: Az ifjúsági munkában egyetlen állandó dolog van, ez pedig a változás. Engedd el, akiket el kell engedned! Tedd le, amit le kell tenned! 

Kezd azzal az ünnepekre való készülést, hogy felismered Isten megújító szeretetét! Engedd el és lépj tovább, hogy a változások ne ledöntsenek, hanem erősebben és bölcsebben tudj szembenézni velük! 

Szólj hozzá

család fiatalok bölcsességek ifjúságimunka