2015. okt 13.

Hogyan újul meg egy ifjúsági munkás?

írta: BenBacso
Hogyan újul meg egy ifjúsági munkás?

Van jó pár olyan ifjúsági munkás, akivel az elmúlt időszakban beszélgettem és nagyon bele volt fáradva már az ifjúsági munkába. Igen! Bele lehet fáradni még ebbe is! A kérdés az: Hogyan lehet itt megújulni? Néhány praktikus ötlet jutott az eszembe! 

fall-foliage-wallpaper-seasons-picture-fall-wallpapers.jpgFogadd el, hogy nem mindenki ért meg téged és a szolgálatod! 

Van egy rossz hírem! Nem mindenki fog szeretni téged és a módszereidet! Mindig vannak olyanok, aki azt gondolják jobban tudnák csinálni. Légy nyugodt, ők sem tökéletesek, de ezt ne mond el nekik! :)Inkább fogadd el, hogy mindig van ellenzék. Ne rájuk figyelj! A saját küldetésedre koncentrálj! Hogy ezt megtehesd írd le a küldetésed, minél pontosabban ha tudod! 

Vegyél ki egy szabadnapot! 

Legyen egy olyan napod, amikor eltereled a figyelmed a problémáról! Tarts szabadnapot! A csüggedést és a fáradtságot úgy a legkönnyebb legyőzni, ha kipihent vagy. Keress valakit aki rákényszerít, hogy időről időre kicsit felszabadulj és fel tudj fizikálisan is töltődni! 

Iktass be egy "csendesnapot"!

Ez egy olyan időszak, amikor Isten előtt csendben vagy. Olyan ez mint, egy gyors szerviz. Apró vagy nagyobb finomhangolás, amikor Isten az Igéjével megérint, feltölt. Ez inkább lelki-szellemi feltöltődésről kell, hogy szóljon! Imádkozz, olvass Bibliát!

Nézd meg mások hogy csinálják! 

Számomra nagyon bátorító és inspiráló, amikor látom, hogy mások hogyan szolgálnak. Olykor van lehetőségem személyesen is bepillantani a szolgálatba, olykor csak blogokat olvasok, máskor pedig könyveket. A lényeg, hogy lássam mi az ami működik és mi az ami nem. Keress ilyen inspirációt is!  

 

Szólj hozzá

személyes fiatalok ifjúságimunka