2015. okt 10.

Hogyan keressünk mentort?

írta: BenBacso
Hogyan keressünk mentort?

Nem régen feltettünk egy kérdést az ifjúsági munkában részt vevőknek, hogy mire van a legnagyobb szükségük manapság. A válasz az volt, hogy mentorokra. Nincs mindenki olyan jó helyzetben, hogy egy vezető önként fektet be az életébe. Érdemes ezen a területen kicsit proaktívnak lenni. Keresd meg te a mentorod! Íme néhány egyszerű lépés ehhez! 

imagen2.jpgImádkozz

Lehet, hogy nem is kell már mondani, annyira egyértelmű! Azért mégis, hasznos, ha Isten elé viszed ezt a gondolatot, hogy valakit mutasson neked, akivel meg tudod beszélni az előtted álló kihívásokat és tud neked segíteni. Kezd ezzel! 

Légy figyelmes!

Tedd fel a következő kérdéseket: Ki az aki bátorít? Ki hisz bennem? Kit tisztelek? Ki ért már el olyan célokat, amelyeket kitűztem magam elé? Kiről beszélnek mások elismerően?

Kérj segítséget! 

Miután imádkoztál és figyeltél, összeállhat egy lista. Itt az ideje kérdezni! Légy bátor! Annak akit felkérnek mentornak, segítőnek ez megtiszteltetés, mert a bizalmad fejezed ki felé. Sokat segíthetsz magadon és a mentorodon is, ha előre tisztázod pontosan mi is az, amire kéred. 

Tisztázd a kereteket! 

Jól teszed, ha időben és témákban is meghatározod, hogy mi az, amiben a mentorod tud segíteni. Tartsd tiszteletben ezeket a megbeszéléseket. Készülj előre a kérdéseiddel!  

Fejezd ki a tiszteled!

Ennek sokféle módja van. Légy pontos a megbeszéléseken! Te hívd meg egy kávéra! 

Szólj hozzá

ifjúságimunka