2012. jún 01.

A sikeres vizsgáig vezető út

írta: debreceniifivezető
A sikeres vizsgáig vezető út

 

online-event-promotion.jpgAz alábbiakban néhány egyszerű, tudományosan is alátámasztott segítségre hívom fel a figyelmed, kedves vizsgákra készülő sorstársam, melyek segíthetnek, hogy hatékonyan, sikeresen zárd egy-egy tanulós napod, no meg a teljes vizsgaidőszakod. 

 

  1. Bár mindannyian különbözünk tanulási módszereinkben is, elmondható, hogy egy ember átlagosan 6-8 órát tud naponta aktív tanulással eltölteni. Nem sok értelme van reggel 6-tól este 11-ig folyamatosan a könyv felett ülni. 2-3 óránként tarts egy pár 10 perces szünetet, mozogj egy kicsit, menj ki a friss levegőre. Nem utolsó sorban a tanulóhelyiséged is szellőztesd ki, hogy friss oxigén lepje el a következő tanulási blokkod idejére a szobád.

  2. Energiaital és kávé helyett egyéb természetes agyserkentők fogyasztását is vedd fontolóra, mint például: zöld tea, fahéj, gyömbér, illetve a legalább 70% kakaótartalmú csokoládék.

  3. A fokozott aerob jellegű mozgás (futás, kerékpározás, stb.) amellett, hogy stresszcsökkentő hatású, csökkenti az alvásigényt is, így-bár a rá szánt idő elpocsékoltnak tűnhet- mégis az a tapasztalat, hogy megéri a rá fordított időt.

  4. Az ember alvási ciklusa másfél órás. Ezt azért lényeges tudni, mert egy ciklus végén könnyebb felkelni, mint közben, és jóval kipihentebbnek fogod érezni magad. Vagyis, hatásosabb a vizsga előtt pl. 6 óra hosszát aludni, mint mondjuk 7 órát, mivel az alvási ciklus egész számú többszörösét így meg tudod aludni.

  5. Ezen időszak ideges szakaszaiban, vagy elalvás előtt ajánlott nyugtató teák fogyasztása, mint pl. citromfű, orbáncfű.

 

Legyen áldásokban és megtapasztalásokban gazdag, sikerrel záruló érettségid, vizsgaidőszakod, féléved!

 

Köszönöm ezt a bejegyzést Felíciának! :)

 

 

Szólj hozzá