2011. okt 31.

Te formálsz vagy téged formálnak

írta: debreceniifivezető
Te formálsz vagy téged formálnak

 Hiszek abban az egyszerű igazságban, hogy a gondolkodásmód változás, életmód változást hoz maga után. Az Egyszerű fordítású Biblia, ezt a gondolatot így írja:

"Ne alkalmazkodjatok a jelenlegi korszak életformájához! Ellenkezőleg, újítsátok meg az egész gondolkodásotokat, és így gyökeresen változzatok meg! Akkor lesztek képesek megérteni és elfogadni, amit Isten akar: ami jó, ami neki tetszik, és ami tökéletes. Ezekre igyekezzetek!"

/Róm. 12:2/

Néhány egyszerű kérdés, amin jó elgondolkodni. A te gondolkodásmódod hatással van e mások gondolkodására? Vagy mások gondolkodása van hatással rád? A te életed hatással van e mások életmódjára? Vagy a mások élete van hatással a te életmódodra? 

A só vagy a világosság példázata erre a hatásra hívja fel a figyelmet. Keresztényként sokkal nagyobb hatással kell lenned a környezetedre, mint annak rád. Először a környezetedben élő emberek gondolkodásmódjára kell hatnod.

Krisztus óriási hatással volt erre a világra. Gondolj csak bele, ma az időszámításunkat két részre osztjuk. Krisztus előttre és Krisztus utánra. Ha jó bizonyság akarsz lenni ebben a világban, mondd el az embereknek, hogy Krisztus előtt milyen volt a gondolkodásod és az életed és mondd el mi változott meg az életedben miután belépett oda. 

Légy gondolatformáló!

 

 

Szólj hozzá