2011. okt 19.

A legnagyobb félelem

írta: debreceniifivezető
A legnagyobb félelem

Gondolkoztál már azon, hogy mi az emberek legnagyobb félelme? Eszedbe jutott már, hogy mi az a dolog amit mindennél jobban el szeretnél kerülni az életben? Egyáltalán, mi a te legnagyobb félelmed?

A fenti kérdésekre rögtön azt válaszoljuk, hogy a legnagyobb félelem az emberek életében ma az, ha elvesztik az állásukat, pénztelenek lesznek, gyógyíthatatlan betegséget kapnak, elveszítik a családtagjukat és még sorolhatnánk. Ha röviden összefoglalhatnám, mégsem ezek közül neveznék meg egyet. Azt mondanám, hogy ma a legnagyobb félelme az embereknek az értelmetlen létezés.

Mit értek ez alatt? Egy kérdést teszek fel. Félnek az emberek a haláltól? Vannak akik félnek. Miért? Mert bizonytalanok abban, hogy van e az élet után élet. De ami igazán szomorúvá tesz az az, hogy idősebb korban visszanézve felteszik a kérdést: "miért is éltem? mi volt az életem értelme?" és sokan nem tudnak megnyugtató választ adni erre. Még ennek az életnek sem értették és találták meg a lényegét, pedig már leéltek benne jó pár évet. Hát akkor hogyan találnák meg a halál után az életet?

Sokan küszködnek a kérdéssel, "mi értelme az életemnek?" (nem csak fiatalok). Keresik az értelmet, a célt. Olyan sokan jutnak arra aztán életük végén, hogy egy flegmán odavetett "csak"-nál nem tudnak többet mondani.

Az ember úgy van megteremtve, hogy keresi az értelmet. Te tudod már miért élsz? Mi az életed értelme? Nem szeretném, ha 60-70 éves korodban ezt a kérdést feltéve neked, elszomorodna az arcod és azt mondanád:"Fogalmam sincs". Szomorú lennék! Te pedig még szomorúbb! 

A legnagyobb félelmem, hogy értelmetlenül éled le az életed! Keresd meg az élet valódi értelmét, azt az értelmet amin a halál nem tud "győzni". Kerüld el az értelmetlenség okozta üresség érzését!

Szólj hozzá