2011. sze 05.

Az egészséges család most kezdődik II.

írta: debreceniifivezető
Az egészséges család most kezdődik II.

Helyes önértékelés nélkül nem lehet egészséges párkapcsolatot kialakítani! Ezzel az állítással lehet vitatkozni, lehet támadni, és emlegetni a kivételeket, de ha jól végiggondolod akkor te is érzed, hogy ez igaz.

Csak gondolj bele, hogy kivel kezdesz ismerkedni?  Az önértékelésed határozza meg, hogy hogyan is ismerkedsz.

Ma az önértékelésed több dolog határozza meg.

1, A társadalom

Van egy elfogadott minta, amit normának hívunk. Minden korban más volt például a nőideál. Nézd meg a Vénusz szobrot és nézd meg a mai szupermodelleket, és a kettő között valahol Mona Lisát. Mennyit változott a szépségről alkotott képünk! A társadalom óriási erővel formálja fiatalok és idősek önértékelését.

2, Család

A családi környezetből jövő jellemzések fiatalon nagyon fontosak. Ha azt hallottad, hogy nem vagy képes semmire, akkor te elhitted, és ezátal már szerencsétlennek, semmirekellőnek látod magad. Azonban ha te otthon pozitív megerősítést kaptál, akkor pozitív énképpel rendelkezel.

3, Isten

Félve kezdek erről írni. Nem tudom, hogy hagyod e, hogy Ő is csiszoljon azon a képen amit magadról kialakítottál. Mit látna Ő ha rád nézne? Hogy értékelne Ő? Ha meghallgatnád, akkor te hogyan értékelnéd magad utána? Tudsz ezekre a kérdésekre válaszolni?

Ezt a felsorolást lehetne folytatni. Ma csak el akarlak gondolkodtatni, hogy hagyd, hogy Ő is elmondja hogyan lát téged!

 

Szólj hozzá