2011. aug 23.

Ifjúsági vezetőnek kötelező olvasmány

írta: debreceniifivezető
Ifjúsági vezetőnek kötelező olvasmány

Mikor ifjúság vezető lettem, jól jött volna, ha valaki ad 5 könyvcímet, ami a vezetésre készít fel. Segíteni szeretnék azoknak, akik vezetők, vagy van erre elhívásuk, ezeket a könyveket olvasd el.

 

1, Jim Burns: Ifjúságépítés

Az egyik legáltalánosabb keresztény ifjúsági vezetőknek szóló könyv. A leghasznosabb és legpraktikusabb tanácsokkal. Könnyen alkalmazhatók az ott leírtak. Ez egy kézikönyv, tehát úgy érdemes használni, vagyis többször érdemes elővenni, nem egyszer elolvasni, aztán félretenni.

 

2, Doug Fields: Az ifjúsági munka első két éve

A könyv stílusa és hangvétele nagyon közvetlen. Sokat lehet belőle tanulni. Ha most kezdesz majd hozzá a szolgálathoz, feltétlenül az elsők között olvasd el. Személyes és gyakorlatias útmutatás a jó kezdéshez.

3, John White: A jó vezető

Gyorsan végigolvasható, az író által személyesen példákkal illusztrált munka. Nehémiás életét vizsgálva, ma is nagyon aktuális vezetésre és egyéni életvezetésre egyaránt hasznos tanácsokat ad.

4, Bill Hybels: Légy bátor és vezess

Az egyik legjobb könyv amit valaha olvastam vezetés témakörében. Úgy tanítja az embert, hogy a lelkesedését is megújítja. Számomra és azok számára akik ezt már olvasták, mély és világos tanítást adott.

5, John Maxwell: A vezető 21 nélkülözhetetlen tulajdonsága

John Maxwell megkerülhetetlen, ha vezetésről van szó. Ez a könyv rövid, tömör, de annál hasznosabb. Ha elolvasod biztos, hogy nem fogod megbánni. Az író minden könyvét ajánlom!

Szólj hozzá