2011. dec 06.

A lelki fegyelem

írta: debreceniifivezető
A lelki fegyelem

A KIA kiadó gondozásában megjelent könyvet ajánlom minden kereszténynek. Különösen azoknak, akik nem rég tértek meg, merítkeztek be. Segít abban, hogy az alapvető keresztény "diszciplinákat" észre vedd és alkalmazd életedben.

Donald S Whitney a Southern Baptist Theological Seminary egyik tanára. Jelentős múlttal rendelkezik a pásztori munkában is. Tapasztalata olyan gyakrolati könyvet eredményezett, amit bátran ajánlok mindenki számára.

Amikor lelki diszciplinákról beszél, akkor ezeket érti alatta: táplálkozás a Bibliával, imádság, dicsőités, evangelizáció, szolgálat, sáfárság, böjt, csend és magány, naplóírás, tanulás, áldozathozatal.

 

Ezekről a témákról olvashatsz a könyvben. Nem elméleti, hanem gyakorlati tanácsok segítenek fegyelemre nevelni magad. Fegyelmezetlen korban élünk. Éppen ezért, nagyon fontos, hogy amikor minden midegy, te lásd a célt. Tudd, hogy mit miért teszel. Hiszem, hogy a fegyelmezett élet sok szabadságot ad.

 

"A lelki önfegyelem bizonyos korlátok között tartja a hívőket, de sosem kötözi meg őket; gyarapító, kitágító és felszabadító hatást gyakorol rájuk.” D.G. Kehl

 

Itt bele tudsz olvasni a tartalomba: http://www.kiakonyvek.hu/Konyvesbolt/index.php?productID=182

 

Szólj hozzá