2011. okt 10.

Az ifink "látása"

írta: debreceniifivezető
Az ifink "látása"

Nem túl régen a gyülekezet vezetőségi ülésén, az egyik általam tisztelt vezető idézte az ifi látását. Ezt mondta: "Az ifi, közösség, az otthon". Éppen olyanokat hallgattunk meg akik csatlakozni akartak a gyülekezethez. Még nekem sem jutott eszembe ez a mondat, de ő akkor ezt idézte. Nem teljesen pontosan, de a lényeget nagyon jól megragadta. Sokaktól hallom vissza ezt a mondatot mostanság. Erről akarok egy kicsit írni.

Az ifink mottója ez:

"Debreceniifi, a közösség, amit otthonnak hívok!"

 

Ez a mottó a látás rövid összefoglalása. Az amit szeretnénk, az amiért dolgozunk, és az ami részben már valóra vált, jó részben még valóra fog válni. Mit jelent a mottó?

Közösség vagyunk!

Istenhez való tartozásunk, a benne való hit, az ami egy helyre hoz minket. Jézus Krisztus áldozata pedig a Szent Lélek munkájával közösségé formál bennünket. Olyan szoros közösségről beszél a Biblia, hogy testvér megszólítást alkalmaztak és alkalmazunk ma is, mi is. Közösség vagyunk, akiket a közös hit, a közös cél, a szeretet erejével köt össze. Olyan vér szerinti testvérek vagyunk, amit sokan nem értenek.

Otthon vagyunk

Debrecen egyetemi város. Sokan jönnek be ide tanulni. Szeretnénk, ha a számukra tanulmányaik alatt valódi lelki otthonná válhatnánk. 

Szeretnénk, ha a nem keresztények amikor eljönnek az alkalmainkra azzal szembesülnének, hogy egészen eddig ezt keresték és végre itt megtalálták otthonra találtak. Megérkeztek, hazaérkeztek. Nemcsak földi értelemben.

A közösségnek nem csak megmentő szerepe, funkciója van, hanem megtartó is. Így szeretnénk, ha azok akik megtértek és Krisztus követőkké akarnak válni szintén elmondhatnák: "Debreceniifi, a közösség amit otthonnak hívok!". Mert tényleg otthon vagyok, mert tényleg otthon vannak. Nemcsak a Földön, de az "Égben" is!

Az otthon az egy olyan hely, amiről tudom, hogy ott bizony szeretnek, várnak, támogatnak, törődnek velem. Bátorítanak, ha elfáradok. Ott megpihenhetek. Ott feltöltődhetek. Ott olyan lehetek amilyenné Isten teremtett. Ilyen hely akarunk lenni.

Azért imádkozom, hogy amikor eljössz az alkalmainkra te is azt érezd, amit én: ÉREZD MAGAD OTTHON!!!!

 

Szólj hozzá