2015. jún 15.

5 könyv a nyárra

írta: BenBacso
5 könyv a nyárra

Néhány általam nagyra becsült ifjúsági munkás kérdezte, mit érdemes olvasni egy ifjúsági vezetőnek a nyáron. Mivel elég régóta benne vagyok az ifjúsági munkában, tapasztalatból ezeket a könyveket tudom ajánlani, mert rám is jelentős hatással voltak. 

vox_summer_reading.jpg

  • Doug Fields: Az ifjúsági munka első két éve (Új Remény Alapítvány)

Elsősorban arról szól, hogyan kell egy ifjúsági munkásnak az első két évet felépíteni. Mire kell már kezdéskor oda figyelni, hogyan lehet egy hosszú távon eredményes munkát felépíteni. 

  • Doug Fields: A céltudatos ifjúsági szolgálat (Új Remény Alapítvány)

A Céltudatos Gyülekezet koncepció ifjúsági munkás változata. HA már olvastad Rick Warren: Céltudatos gyülekezet című könyvét, akkor lesznek ismerős gondolatok. Ha még nem, akkor azt a könyvet is ajánlom neked!

  • Jim Burns: Ifjúságépítők (Új Remény Alapítvány)

Az egyik alapmunka az ifjúsági munkás számára. Nagyon gyakorlati tanácsokat találsz benne, akár az időbeosztás, akár a témák tekintetében. Egyszer mindenképpen el kell olvasnod! 

  • Kevin Leman: Születési sor(s)rend (Harmat Kiadó)

Nem kifejezetten ifjúsági munkásoknak íródott, de nagyon praktikus információkat meríthetsz belőle és nem csak az ifjúságodban lévő fiatalokat fogod jobban megérteni, hanem saját magadat is. 

  • Bill Hybles: Légy bátor és vezess (Új Remény Alapítvány)

Az egyik legmotiválóbb keresztény könyv a vezetésről. Népszerű formában, tele hasznos meglátásokkal és vezetési bölcsességekkel! Kívánom, hogy nyerj belőle inspirációt és bátorságot a vezetésre! 

Mit hagytam ki? Te mit ajánlanál?

Szólj hozzá

személyes fiatalok ifjúságimunka