2016. aug 22.

Vedd komolyan!

írta: BenBacso
Vedd komolyan!

Ifjúsági vezetők egyik nagy dilemmája szokott lenni, ha beszélgetünk, hogy úgy érzik nem tisztelik eléggé azt a munkát, amelyet végeznek. 4 tanács, hogyan tudsz segíteni abban, hogy mások is megismerjék a munkádat. 

family-picture-silhouette-123.jpg

1, Miért csinálod?

Nem régen megkérdeztem pár ifivezetőt, hogy miért csinálják? A válaszok nagyon sokfélék voltak. Amit igazán figyeltem az nem a válasz volt pusztán, hanem az hogy a szavak mögött ott van e a meggyőződés. Az első kérdés, amire magadnak nagyon őszintén válaszolnod kell, mert mások is erre lesznek kíváncsiak ez: Miért csinálod? Tisztázd magadban! 

2, Keress lehetőséget, hogy a vezetőid felé szolgálj! 

Nagyon sokan egy vezetőtől, lelkipásztortól, elöljárótól, presbitertől csak kapni szeretnének. Keress lehetőséget, hogy te szolgálhass feléjük! 

3, Érts, hogy értsenek! 

Előbb neked kell értende az embereket, hogy te magad is meg tudd aztán értetni magad. Különösen is fontos ez egy ifivezetőnél. Ha tényleg szeretnéd, hogy a munkád elismerjék, meg kell tanulnod meghallgatni az embereket.

4, Keresd a lehetőséget arra, amikor szolgálhatsz a gyülekezet felé! 

Ennek többféle módja van. Nagyon fontos, hogy ne megszokásból történjen, hanem tényleg azért, mert belülről fakad. Bátorítsd a szülőket,beszélgess a fiatalokkal.

 

Szólj hozzá

fiatalok kapcsolatok ifjúságimunka