2014. jún 26.

Az élet olyan, mint...

írta: BenBacso
Az élet olyan, mint...

Nem régen olvastam, hogy az életünket sokszor egy metaforával jellemezzük. "Olyan az életünk, mint egy hullámvasút" vagy mások az mondják: "olyan az élet, mint egy buli". Ezek a metaforák meghatározzák, hogy mit látunk az életből, hogyan tekintünk rá. A Biblia szerint az élet: próbatétel, "letét"és állomáshely.

life.jpg

Te hogyan tekintesz az életedre? Milyen kép jellemez? Vannak akik az életet egy örök és értelmetlen vesszőfutásnak látjának. Mindig csak a problémákat látják és a lehetőségeket sohasem! Igaz, hogy vannak nehézségek az életünkben, igaz, hogy vannak próbák az életünkben, de azt is tudjuk, hogy: "Eddig még csak olyan próbatétel ért benneteket, amely minden más embert is előbb-utóbb elér. Isten azonban hűséges, ezért nem fogja megengedni, hogy túl nehéz megpróbáltatásoknak legyetek kitéve. Sőt, amikor a próbatétel kellős közepén vagytok, utat nyit nektek, hogy kiszabaduljatok belőle. Így ki fogjátok bírni a megpróbáltatást." (1Kor 10,13)

Hitünk igazi próbái a nehézségek, amelyekkel szembentaláljuk magunkat. Ilyenkor eldől, mi lakik az ember szívében! A nehézségek előhozzák a szívedből, ami benne van.

A reménységünk próbái lehetnek a tárgyaink, pénzünk, tudásunk, kapcsolataink vagy éppen a sikereink. Miben reménykedem? Egy keresztény nagyon könnyen rávágja, hogy Istenben. A valóság azonban, hogy észrevétlenül felcseréljük az Isten Ígéreteibe vetett reménységet, a nagyon is emberközeli dolgokba vetett reménységgel.

Szeretetem próbája pedig az, hogyan viszonyulok Istenhez és az emberekhez. Jobban szeretem Istent, mint az elmúlt időszakban? Jobban szeretem az embereket, mint az elmúlt napokban? Biztos, hogy eszedbe jutnak emberek, akiket jobban tudsz szeretni. Mi van azokkal az emberekkel, akiket nem szeretsz? Akik nem szimpatikusak? Ez az igazi próba! Őket is szeretni.

Isten hűséges és a benne bízóknak életük végén jutalmat ígért! Te mennyire vagy hűséges a hitedben? Reménységedben? Szeretetedben?

Szólj hozzá

személyes fiatalok életcél